Akıllı Telefonunuzda Henüz İhtiyacınız Olmayan 6 Aşırı Sulanmış Özellik

Akıllı Telefonunuzda Henüz İhtiyacınız Olmayan 6 Aşırı Sulanmış Özellik

Akıllı telefon inovasyonu çok yol kat etti. Eskiden ayrı teknoloji araçları gerektiren görevlerin çoğu artık akıllı telefonunuzda yapılabilir – şirketlerin reklamlarında ve lansman etkinliklerinde övünmeyi sevdiği bir şey.

Ama her yere taşıyabileceğiniz bir el cihazının içinde tüm bu kanayan kenar özelliklerine ve özelliklerine sahip olmak ne kadar harika olsa da, bunlara ihtiyacınız var mı? Gerçekten bir fark yaratıyorlar mı?

Yeni bir telefon satın alırken göz ardı edebileceğin altı aşırı sulanmış özellikten geçelim.

1. 8K Video Kaydı

On yıldan biraz daha kısa bir süredir akıllı telefonlarda 4K video kaydı (3840 x 2160 piksel) var. Size biraz perspektif vermek için, özelliği alan ilk Samsung telefonlarından biri 2014’te Galaxy S5’tı (henüz eski hissediyor musunuz?).

4K video kaydı o zamanlar oldukça işe yaramazdı, çünkü görüntü kalitesi düşüktü ve sadece bir pazarlama hilesi olarak hizmet ediyordu. Bugün, 4K video tüm amiral gemisi telefonlarda, çoğu orta sınıf telefonda ve bazı bütçe telefonlarında da mevcut.

Bu mantıklı çünkü genellikle telefonlarda, tabletlerde, dizüstü bilgisayarlarda ve benzer boyutlardaki cihazlarda video içeriği tüketiyoruz. Ekranları, 1080p ve 4K video arasındaki farkı söyleyebileceğiniz kadar büyük.

Ancak 8K (7680 x 4320 piksel) söz konusu olduğunda, iyileştirme açıkçası fark edilmiyor. 8K çözünürlüğün mantıklı olabileceği nadir durumlardan biri profesyonel oyundur, ancak mobil videografi için kesinlikle aşırıya kaçar.

2. 108MP Kamera

Bunu daha önce de söyledik ve tekrar söyleyeceğiz: daha yüksek megapikseller daha yüksek görüntü kalitesi anlamına gelmez. Akıllı telefon şirketleri kameralarındaki megapiksel sayısıyla övünmeyi sever, ancak bu kameralarının daha iyi olduğu anlamına gelmez.

Daha yüksek sayıda megapiksel yalnızca fotoğrafınızın çözünürlüğünü artırmaya yardımcı olur. Bu, ayrıntıları kaybetmeden çekimlerinizi kolayca yakınlaştırabileceğiniz ve kırpabileceğiniz anlamına gelir. Ancak, daha yüksek çözünürlük nedeniyle, dosya boyutu da daha büyüktür ve böylece daha fazla depolama alanı yer.

Resim Kredisi: Samsung

Esas olarak 108MP kameranın gerekli olmamasının iki nedeni vardır. Bir: Günümüzde akıllı telefonlar, uzak nesnelerin bir fotoğrafını çekmek istediğinizde zaten bir yakınlaştırma lensi ile birlikte geliyor. ve iki: Normal fotoğraflar için, görüntülerinizde netlik sağlamak için çok fazla çözünürlüğe ihtiyacınız yoktur.

3. QHD Ekran

Quad HD (QHD) nam-ı diğer 1440p çözünürlüklü ekranlar (2560 x 1440 piksel) amiral gemisi telefonlar için oldukça yaygındır ve 2014’ten beri bunlara sahipiz. Onlara biraz kredi vermek için, QHD ekranlar Full HD (FHD) nam-ı diğer 1080p çözünürlüklü ekranlardan (1920 x 1080 piksel) belirgin şekilde daha keskindir.

Sorun, QHD ekranların çalışması için daha fazla güç almasıdır. FHD ekranlara kıyasla, tam bir kullanım gününde yaklaşık% 10 daha fazla pil ömrü kaybedebilirsiniz. Ayrıca, birincisi yalnızca amiral gemisi telefonlarda bulunan bir özelliktir, bu nedenle bu çözünürlüğü istiyorsanız, kabaca 700 dolardan fazla harcamaktan başka seçeneğiniz yoktur.

4. 144Hz Yenileme Hızı

Çok uzun zaman önce, neredeyse tüm akıllı telefonlar 60Hz yenileme hızında kilitlendi (birkaç istisna dışında). Ancak OnePlus 7 Pro’nun 2019’da piyasaya sürülmesinden bu yana, teknoloji endüstrisi geriye bakmadı. Bir gecede 60Hz’den 90Hz’e 120Hz’e çıktık. Eğlenceli gerçek: İlk 120Hz telefon 2017’de piyasaya sürülen Razer Telefonuydu!

Android telefonda Subway Surfers

2020’ye kadar 120Hz ekranlar amiral gemileri ve orta sınıf telefonlarla sınırlıydı; ve bütçe telefonların aynı özelliğe sahip olduğunu görüyoruz. Sadece iki yıl içinde, yüksek yenileme hızı ekranları bir trend olmaktan çıkıp ana akım haline geldi.

Şimdi, bu devrim için minnettar olsak da, 120Hz’den daha ileri gitmek azalan getiriler sağlar. 165Hz yenileme hızına sahip ilk oyun telefonunu zaten gördük, bu açıkçası aşırıya kaçıyor. Yan yana koyun, 144Hz’den 120Hz’i anlayabilirsiniz; fark sadece görünmez. Kör bir testte, birçoğu 90Hz’i 120Hz’den söylemekte zorlanırdı.

Buradaki nokta, genel kullanıcı deneyimine çok fazla katkıda bulunmayan bu ihmal edilebilir iyileştirmeler karşılığında bu kadar pil ömrünü boşa harcamanın mantıklı olmamasıdır. Ayrıca, çoğu mobil oyun 120Hz’i bile desteklemez ve özelliği gereksiz hale getirir.

5. 16GB RAM

Yine bir başka overkill 16GB RAM’ dir. Bir akıllı telefonun ne kadar RAM’e sahip olması gerektiği kullanım durumunuza bağlıdır. Çoğu insan için, 6GB RAM web’de gezinme, hafif oyun, müzik ve video akışı, sosyal medya vb.

REDMAGIC 7 oyun akıllı telefonda CODM oynama

İleri düzey kullanıcılar ve oyuncular için, 8GB RAM tüm mobil uygulamaları ve oyunları çalıştırmak için yeterlidir ve 12GB RAM, ağır oyunların bile sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır. Bunun ötesindeki herhangi bir şey, arka planda aynı anda bu kadar çok uygulama çalıştırmayacağınız için gereksizdir.

6. Kablosuz Şarj

Teknoloji yıllar içinde yavaş yavaş daha iyi hale gelse de, kablosuz şarj hala berbat ve yeni bir telefon satın almak için pazardaysanız öncelik olmamalıdır. Verimsiz ve çok fazla ısı üretiyor.

Kablosuz şarjın teknik olarak kablosuz olmadığından bahsetmiyorum bile, çünkü telefonunuzun şarj olması için hala tek bir sabit noktaya yerleştirilmesi gerekiyor. Ve gerçek kablosuz şarjnın uzaktan kullanışlı hale gelmesi için hala en az üç yıla daha ihtiyacı vardır.

iPhone kablosuz şarj

Buna karşılık, kablolu şarj daha hızlı, daha ucuz, daha verimli, daha dayanıklıdır, aşırı ısınmaz ve üretim sürecinde daha az atık üretir ve bu da çevre için daha az zararlı hale getirir. Ayrıca, bir USB-C kablosuna sahip olmak, evrensel bir standart olduğundan ve neredeyse tüm modern teknoloji araçlarına takılabildiğinden gerçekten yararlıdır.

Abartılan Özelliklerden Kaçının, Değer Arayın

Teknoloji olarak, şirketlerin kanayan teknolojileriyle sınırları zorladığını görmek bizim için her zaman heyecan vericidir. Ancak yeni teknolojilere hayran olmak ve satın alma kararı almak çok farklı iki şeydir. Bir telefonun üst düzey bir özelliği desteklemesi, gerçekten ihtiyacınız olduğu anlamına gelmez.

Bu listede belirtilen özelliklerin çoğunun önümüzdeki yıllarda yaygınlaşması çok muhtemeldir. Ancak o zamana kadar, zaten onlardan çok fazla yararlanamayacakken, böyle bir cihaz için premium bir fiyat ödemek mantıklı değildir.

Yukarıdaki özellikler, meraklı, sıkı bir oyuncu veya yaşamak için teknolojiyle yakından çalışan biri için en uygunudur. Bunlardan biri değilseniz, yeni bir telefon satın alırken bu özellikleri dikkate almamalısınız.

Yorum Yap
0 Yorum yapan