Android Telefon ile Apple Watch Kullanabilir misiniz?

Android Telefon ile Apple Watch Kullanabilir misiniz?

Android telefon ile Apple Watch kullanabilir misiniz? Basit cevap hayır. Telefonunuzun Samsung, OnePlus veya Google’dan olup olmadığına veya hangi Android sürümünü çalıştırdığına bakılmaksızın, bir Apple Watch’u Android ile eşleştirmek mümkün değildir.

Ancak, yapabileceğiniz şey Apple Watch’unuzu bir iPhone kullanarak ayarlamak ve ardından günlük sürücünüz olarak bir Android telefon kullanmaya devam ederken fitness takibi ve diğer temel amaçlar için kullanmaktır. İşte bunu nasıl yapacağın.

iPhone ile Hücresel Apple Watch Ayarlama

Apple Watch Android ile uyumlu olmadığından, bağımsız bir akıllı saat olarak kullanmanız gerekir.

Bunun için öncelikle giyilebilirin hücresel varyantını satındiğinizden emin olmanız gerekir; aksi takdirde, yapabileceklerini önemli ölçüde sınırlarsınız. Ardından, yeni Apple Watch’unuzu bir iPhone kullanarak ayarlamanız gerekir. Saati bir Android telefon veya hatta bir iPad kullanarak ayarlamak mümkün değildir.

Apple Watch cihazla ilişkili Apple Kimliği’ni kullanacağından, apple hala desteklediği sürece eski iPhone’lar çalışacağından kendi iPhone’unuzu da kullanmanız gerekir. Bu, saati ayarlamak için arkadaşınızın iPhone’unu kullanamayacağınız anlamına gelir.

Saatinizde hücresel bağlantıyı kurarken Android telefonunuzun kapalı olduğundan emin olun. En iyi sonuçları elde ederim, bu işlem sırasında birincil SIM’inizi iPhone’unuza takın.

Apple Watch’u eşleştirdikten ve ayarladıktan sonra, tüm önemli ve favori uygulamalarınızı yüklemeye devam edin.

İyi olan şey, Apple Watch’taki App Store’dan doğrudan hücresel bir bağlantı üzerinden yeni uygulamalar yükleyebilmenizdir – bunun için iPhone’unuza ihtiyacınız yoktur. Ayrıca, iMessage da dahil olmak üzere bir iPhone’dan bağımsız olarak çalışabilen birçok uygulamadan bildirim alırsınız.

Ancak, birçok watchOS uygulaması bağımsız değildir, yani saatin çalışması için iPhone’a bağlanmasını gerektirir. Bu nedenle, saatte yüklü uygulamaların çoğunu kullanamayacağınız veya onlardan herhangi bir bildirim alamayacağınız için yalnızca GPS’e özel bir Apple Watch kullanmamalısınız.

Hücresel bağlantı, akıllı saatin daha hızlı GPS kilitleri almasına da yardımcı olacaktır, bu da dış mekan etkinliklerini takip ederken yararlı olacaktır. Cep telefonu operatörünüze bağlı olarak, saat üzerindeki hücresel bağlantı için ekstra ödeme yapmanız gerekebileceğini unutmayın.

İlgili: En İyi Apple Watch Modelleri

Apple Watch ve Android Cihazınızı Aynı Anda Kullanma

Apple Watch iPhone'un üzerine uzanıyor

Artık Apple Watch’unuzu takabilir ve Android telefonunuzun yanında kullanabilirsiniz. İki cihaz birbiriyle iletişim kurmaz, bu nedenle Apple Watch’unuzda Android telefonunuzdan bildirim almazsınız.

Ancak, akıllı saatte yalnızca internet / LTE bağlantısına ihtiyaç duyan bağımsız uygulamalar gayet iyi çalışır. Günlük adımlarınızı, egzersiz rutinlerinizi izlemek ve saat aracılığıyla kulaklıklarınıza müzik akışı sağlamak için bu kurulumu kullanabilirsiniz.

Arada bir, veri senkronizasyonu için Apple Watch’unuzu iPhone’unuza bağlamanız gerekir. Bu, giyilebilir cihazlara en son watchOS güncellemesini yüklerken de gerekli olacaktır.

İlgili: En İyi Apple Watch Fitness ve Egzersiz Uygulamaları

Apple Watch ve Android Uyumluluğu

Apple Watch resmi olarak Android ile çalışmadığı için, tek seçeneğiniz yukarıdaki çözümü takip etmektir. İdeal olmasa da, en azından Apple Watch’un sağlık izleme özelliklerinin keyfini bu şekilde çıkarabilirsiniz. Apple’ın duvarlı ekosistemini nasıl yakından koruma ettiği göz önüne alındığında, bunun gelecekte değişmesi olası değildir.

Bir Android kullanıcısı olarak deneyebileceğiniz birçok akıllı saat var, ancak kuşkusuz, Apple Watch ile karşılaştırıldığında bazı alanlarda yetersiz kalıyorlar.

Yorum Yap
0 Yorum yapan