Android Tabletlerin Bilişimin Geleceği Olmasının 6 Nedeni

Android Tabletlerin Bilişimin Geleceği Olmasının 6 Nedeni

Günümüzde kullanışlı teknoloji sıkıntısı yok, ancak tabletler öne çıkıyor. Hatta birçoğu onları bilişimin geleceği olarak görüyor, özellikle Android modelleri.

Google, Entertainment Space ve Android 12L OS gibi yazılımlardan başlayarak teknolojisini yeniden ilgi odağı haline getirmeye çalışıyor. Ancak bu tek başına markanın üstünlüğünü kanıtlamaz.

İPad’in son on yıldaki hakimiyetine rağmen, Android tabletler potansiyel gösteriyor. İşte bu cihazların bilgi işlem endüstrisini ele almasının birkaç nedeni. Parlak bir geleceğe işaret eden önemli trendleri ve istatistikleri bulacaksınız.

1. Android Tablet Kullanımı Sürekli Büyüyor

Maximize Market Research’ün sektör raporuna göre, tablet pazarı büyüklüğü 2020 yılında 39,81 milyar dolara ulaştı. Android, esas olarak yüzde 18,2 oranında değer kat eden Samsung sayesinde yüzde 44,91 pazar payı ile öncülük etti.

Bir bütün olarak tablet pazarının 2027 yılına kadar 50,31 milyar dolara ulaşması bekleniyor, bu da teknolojiyi bilişimin geleceği veya büyük bir kısmı olarak destekleyen bir tahmin. Tablet satıcıları ve tasarımları sektörün başarısına katkıda bulunurken, tüketiciler Android tabletlere olan sevgilerini satın almadan ve paylaşmadan hiçbir şey ifade etmez.

Bu da sektörün teknoloji ve popülerlik açısından güçlü bir temele sahip olduğunu gösteriyor. Doğru hamlelerle tabletler teknoloji dünyasına kolayca hükmedebilir.

2. Android Tabletler Daha Güçlü Hale Geliyor

Samsung, Lenovo ve Huawei’nin beğenileri yanında olan Google, Android yeniliklerini bir üst seviyeye taşımak için birçok güçlü platforma sahiptir.

En iyi modellerden en az beklenir farklı ancak hantal olmayan boyutlar, 1600×2560 ile 1752×2800 piksel arasında değişen bir çözünürlük ve mümkün olan en sorunsuz kullanıcı deneyimi için üst düzey işlemcilerdir.

Sadece Samsung Galaxy Tab S8 ve Tab S7 FE arasındaki farklara bakın. Hangisini seçerseniz seçin, paranızın karşılığını ve daha fazlasını alacağınızdan emin olun.

Tablet teknolojisi geliştikçe kullanışlılığı, popülaritesi ve uygun fiyatlılığı da gelişiyor. Zaten farklı ihtiyaçlar için farklı modeller ve fiyat etiketleri var. Bu aralığın pazarının yanında büyümesi muhtemeldir.

3. Tabletler Uygundur

Android tableti tutan kişi

Bu nokta Android cihazlara özgü olmasa da, tablet teknolojisi sürekli olarak ilerliyor ve kolaylıkları özel dikkat etmeye değer.

Tabletler, dizüstü bilgisayarlardan daha az ağırlıktayken akıllı telefonlardan daha güçlü ve çok yönlüdür. Bu nedenle, iş veya günlük ihtiyaçlar için taşımak kolaydır ve bir bilgisayarın yapacağı çoğu görevi yerine getirebilecek kapasitededir.

Örneğin, seyahat ederken PowerPoint sunumları oluşturabilir, film izleyebilir veya akıllı telefondan daha yüksek kalitede video oyunları oynayabilirsiniz. Ancak, bir tabletin rahatlığının pili, bağlantısı ve kullanıcı dostu olması gibi farklı faktörlere bağlı olduğunu unutmayın. Neyse ki, yeni tasarımlar bunları da geliştirmeyi amaçlıyor.

Katlanabilir cihazlar, mobil teknolojideki en popüler trenddir. Pil ömürleri devam eden bir çalışma olsa da, Samsung Galaxy Z Fold 3 satın almak, hızlı bir şekilde tablete dönüşen taşınabilir bir cihazda HD grafikler ve güçlü bir işlemci alır.

Akıllı telefon ve tablet teknolojisini birleştirmek sadece verimliliği artırmakla olmaz. Ayrıca taşınabilir ancak güçlü cihazların önemini de pekiştirebilir.

4. Tabletler Üretkenliği Artırır

Tabletler eğitim, sağlık, ticaret ve iş gibi çeşitli sektörlerde zaten kullanılmaktadır. Bu, bilişimin geleceği olarak çok yönlülüklerini ve potansiyellerini kanıtlamaktadır.

Ama tablette tam olarak ne yapabilirsin? Daha önce önerildikçe, eğlendirebilir ve çalışmanıza yardımcı olabilir. Diğer birçok şeyin yanı sıra şunları yapabilirsiniz:

  • E-postaları yönetme

  • Ekibinizle ve projelerinizle etkileşime geçin

  • Video konferanslara sahip olmak

  • Belge yazma ve düzenleme

  • Sosyal medya profillerinizi yönetme

  • Fotoğraf ve video çekme

  • Çevrimiçi alışveriş yapın

FinancesOnline’daki bir teknoloji istatistikleri raporuna göre, tüketicilerin% 66’sı işlemleri tamamlamak için tablet veya telefon kullandı. Bu nedenle, tablet gibi mükemmel performansa sahip taşınabilir bir cihaz, her türlü işi hızlı bir şekilde yapmanıza olanak tanır ve üretkenliği ve memnuniyeti artırır.

5. İşletmeler De Tabletleri Benimsedi

Android tablet kullanan işletmeler

Tabletlerin başarısı sadece halka inmiyor. Ayrıca etkileyen şey, şirketlerin de bunları ne kadar kullandığıdır.

İlginçtir ki, Coherent Marketing Insights tarafından yapılan bir tablet pazarı analizi, kullanıcıların% 40’ının sadece iş için tabletlere güvendiğini buldu. Rekabet açısından, 2019 iOS cihazlarının pazar payının% 45.7’sini devraldığını gördü, ancak Android çok geride değildi.

Doktorlar hastalarla daha iyi iletişim kurmak için tablet görsel-işitsel kullanırlar. Okul ve üniversite öğrencileri e-kitap okumak, projeler üzerinde çalışmak, sunum yapmak ve daha fazlası için bu cihazlara güveniyor.

İşverenler masa başında oturmak yerine, işlerindeki her şeyin üstünde kalmak için tabletlerini taşırlar. Tabletler, perakendecilerin stokları ve siparişleri takip etmesine veya müşterilere yerinde yardımcı olmasına bile izin verir.

Alınması gereken nokta, tabletlerin popüler olmasıdır. Ana neden, boyutlarının ve performanslarının tabletleri herhangi bir iş yeri için mükemmel yardımlar yapmasıdır. Uygulamaları zaten yaygın.

Gündelik ve kurumsal kullanıcılar, tabletlerin üretkenliklerini ve ilişkilerini ne kadar artırdığını takdir eder, bu da bu cihazları normalleştirir ve ürün olarak onlara değer katar. Sonuçta, ne kadar çok insan bunları kullanırsa, o kadar çok üretici bunları oluşturur ve yükseltır. Zaman ve daha fazla yenilik göz önüne alındığında, tabletler bilişimin geleceği haline gelebilir.

6. Google’ın Android Planları Olumlu

Android tabletleri ilgi odağına itmedeki son faktör Google’ın kendisidir. Vizyon, kararlılık ve akıllı bir plan olmadan, marka Apple ve Microsoft’un beğenilerini gölgede etmeyi umamaz.

Google’ın blogunda yer alan CES 2022 güncellemesine dayanarak, şirket daha çok yazılımlarını cihaz bağlantısı, güvenlik ve sezgi açısından geliştirmeye odaklanıyor.

Tablet veya başka bir şekilde yeni donanımdan bahsedilmiyor, ancak bu mutlaka kötü bir haber değil. Google’ın yeni bir cihazla herhangi bir riske girmeden önce Android’in işletim sistemini ve özelliklerini mükemmelleştirmeye daha fazla ilgi duyduğunu gösteriyor.

Android Tabletlerin Parlak Bir Geleceği Var

Bir tablet, hareket etmeyi tercih eden kullanıcılar için hafif ama çok işlevli bir seçenek sunan bir akıllı telefon ve bilgisayar arasında bir yerde yer alır.

Yukarıdaki gerçekler ve rakamlar, tabletlerin, özellikle Android cihazların yavaş yavaş günlük yaşamın önemli bir parçası haline geldiğini göstermektedir. Gelişmek için hala yer var, ama söz orada ve dünya buna hazır.

Tablet teknolojisini desteklemenin en iyi yolu, bundan en iyi şekilde şekilde devam etmektir. Cihazınızı farklı görevler için nasıl kullanacağınızı öğrenin ve düşüncelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Google sizden de öğrenebilir.

Yorum Yap
0 Yorum yapan